lördag 17 augusti 2013

Säg det med pärlor.


Oscar gillar att pyssla. Gärna halsband till kvinnliga bekanta. Som en av pedagogerna sa när Oscar överlämnade ett paket till en av flickorna i förskolan: "Si dä mä perler". Och mycket riktigt, efter ett tag kunde Oscar berätta att han och flickan O nu var kjærester. Det var kjæreste nummer två. Den första hade krossat hans hjärta genom att göra slut, och det tog lång tid innan den taggen slutade göra ont. Så tog också detta förhållandet slut, men känslostormarna uteblev denna gången.

För en tid sedan påbörjades halsband nummer tre, men tålamodet tröt. De sju pärlorna på snodden har legat i pyssellådan några månader nu. Så för några veckor sedan när han är hemma med förkylning frågar jag om han vill fortsätta på M's halsband. "JA!" ropar Oscar och kommer nerför trappan, men tillägger "fast vi har inte helt bestämt oss om vi är kjærester. Vi måste tänka mer på det, hon och jag."

Men halsbandet gjorde han klart och konstaterade belåtet "det här är det vackraste jag gjort, då måste mormor få det istället".

2 kommentarer:

  1. Åh, va gulligt! Han sparar det finaste till mormor, jag smälter!

    SvaraRadera