söndag 6 maj 2012

Til topps i Troms!

En av de mest populære aktivitetene her i Tromsø området er å gå på topptur. Glad i å stå på ski som jeg er og med inbydende fjelltopper så langt øyet kan se er det ikke vanskelig å gjette hva jeg liker å tilbringe fritiden min med på denne tiden av året. Her kan man stå på ski i hvert fall ut til juni. Er man en skikkelig entusiast og ikke har noe imot å ta skiene på ryggen en bit før man kommer til snøen kan man stå på ski nesten hele sommeren, i hvert fall på noen av de nord-vendte fjellsidene. For de som ikke er kjent med begrepet "topptur" så innebærer det at man tar bena fatt. Med feller under skiene og med bindinger som har en spesiell gå funksjon kan man med litt anstrengning ta seg opp fjellsidene. Man er ikke avhengig av heis og regulerte alpinanlegg. Man får gjøre seg fortjent av svingene sine (bra trening mao), men man kommer nermere naturen og hele opplevelsen er egntlig ubeskrivelig for en som ikke har opplevd det selv.

(Klikk på bildene for å se større format)
Utsikten fra kjøkkenvinduet... Fjellet lokker!

 


Man treffer nesten alltid noen andre å gå med (på godt og ondt)

Man får svette litt, men det er det verdt

Her går alle på tur... både to-bente og fir-bente

Været er ikke alltid på topp, men humøret er det :-)




Etter å ha tatt av seg skiene, tatt på seg noe tørt og varmt, gravd seg en grop med spaden og fått i seg noe å drikke, kan man sitte lenge og nyte av utsikten





...Og da var det på tide å spenne på seg utstyret for så å nyte av skikjøringen helt ned til vannet eller veien

Jeg beklager at det ble så mye bilder av fjell her, men det får dere stå ut med ettersom det er så skjeldent at jeg skriver innlegg til bloggen! 

Ski you later!   

--Tobias

2 kommentarer:

  1. Herlig Tobias! Er ikke det minste missunnelig :-) ...og det kan aldrig bli for mye bilder av dette.

    SvaraRadera