fredag 23 september 2011

En tvångsorganisatörs garderob: Del 5

En följetong av gästbloggaren Anja från Überseriöst, Verkligen. 


Del 5: Att vika kläder / Att Undvika stryka kläder
Vikningar för liggande plagg. Det finns den där kända videon med en asiat som viker en t-shirt. Den metoden kan ni gärna använda er av om ni är så smarta att ni lyckas lära er hur hon gör. Har ni arbetat på JC i er ungdom är ni också bra på att vika kläder. Men för oss andra dödliga kan detta med vikningar kännas som ett problem. Jag viker numera inga underkläder, jag kör bara ner dem kärleksfullt i lådan vilket sparar massor av tid och ansträngning och faktiskt ÄR tillåtet! Andra kläder däremot, som syns om de är skrynkliga, bör man såklart vika och inte bara knö ner.

I princip har jag degenererat till följande vikningsmetod:


Håll plagget upp i axlarna, vik det på mitten på längden, vik in ärmarna, vik ner en tredjedel från halsen, och sen en gång till. Lägg det med den största vikningen utåt på hyllan, så ser det finast ut och man råkar inte förstöra vikningen på de andra plaggen när man tar ut nåt ur skåpet. 

Detta låter kanske inte som en vidare vacker vikning, men fördelarna med den är många: snabb och enkel (ni är fångade nu, eller hur?). Man kan nämligen vika den mot sig själv och inte bara mot en plan, liggande yta. Och det viktiga är inte hur man viker utan att plagget är slätt till att börja med. Om man håller ordentligt i axlarna och kanske skakar lite lätt eller slätar till nåt med handen innan man börjar vika, kan man få plagget så slätt vikt att i princip all strykning blir onödig. Jag är ett organisationsfreak men verkligen inget strykfreak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar